Menu
Your Cart

Защита на данни & GDPR

ОБЩИ УСЛОВИЯ

Тук се съдържат Общите условия, съгласно които Мобакс БГ ООД предоставя услуги на потребителите си, посредством интернет магазин fonax.bg.Тези условия обвързват всички потребители. Със зареждането на уеб страниците на fonax.bg или чрез заплащане ползването на платени услуги предлагани от нас, Потребителят се съгласява, изцяло приема и се задължава, да спазва настоящите Общи условия.


Правила за използване на сайта

Мобакс БГ ООД (наричан по-долу "Доставчик"), като разпоредител с този интернет сайт fonax.bg, Ви дава право да зареждате и разглеждате всички материали, които са публикувани в този Web сайт (наричан по-долу "Сайт"), само за лична употреба с нетърговска цел, при условие че спазвате и се съобразявате с всички авторски права и съответните означения.


Доставка

Доставката на стоките, поръчани от fonax.bg, се извършва на територията на България, на посочения от Вас адрес, в срок от 24 часа.

- Цената на доставката в 4.95 лв, независимо от броя на поръчаните продукти;

- Fonax.bg поема разликата до реалната стойност на куриерската услуга за своя сметка;

- В случай, че на клиента е издадена фактура, куриерските разходи за връщането на подписаното й копие до адреса на доставчика, са за сметка на клиента;

Доставката се осъществява в границите на Република България и е на стойност 4.95 лв, независимо от броя на стоките, които сте закупили. Посочените цени на стоките и услугите са крайни. Доставката се осъществява до посочен от Вас „адрес за доставка“.

Доставката, на закупената от fonax.bg стока, се извършва от куриер до 24 часа след като наш служител се свърже с вас за потвърждение, освен за определени населени места, които се обслужват по график от куриерската фирма. Поръчки направени до 15:00 часа в работен ден се обработват на същия ден. Тези, които са направени след 15:00 часа в работен ден, се обработват на следващия работен ден. Поръчки не се обработват и доставки не се извършват в неделя и през официални празници. Клиентът поема задължението да осигури достъп и възможност за получаване на стоката.


Плащане

Плащането се извършва:

1) В брой при получавaне на стоката, т.нар. "наложен платеж" или пощенски паричен превод;

2) По банков път:

IBAN: BG34DEMI92401000180429
BIC: DEMIBGSF, D Bank. В полза на Мобакс БГ ООД. За основание се посочва номера на поръчката

3) С дебитна/кредитна карта- VISA, Maestro, Mastercard.


Права и отговорности на страните

Материалите и услугите в този Сайт са ограничени само до посочените условия за тях, без да се осигуряват каквито и да е гаранции, вкл. търговски и целеви. Задълженията на fonax.bg по отношение на продуктите и услугите, които се предлагат в този сайт, се управляват от съответните споразумения с вносителите и/или дистрибуторите на представяните продукти и нищо в този Сайт не може да ги промени. Също така, fonax.bg не поема гаранция за точността и целостта на публикуваните материали, софтуера или услугите на този Сайт. Fonax.bg има право по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните материали, услуги и цени. Някои от публикуваните материали може да бъдат остарели, като fonax.bg не поема отговорност да ги актуализира. Някоя от информацията, публикувана в този Сайт, е възможно да се отнася до продукти, които не се предлагат и не са достъпни в момента. За повече информация за наличните продукти се свържете с нас на посочените координати за контакти.


Ограничение на отговорността

Fonax.bg, неговите доставчици или трети лица, не носят никаква отговорност при никакви обстоятелства за каквито и да е щети включително, но не само щети от пропуснати ползи, от загуба на информация или др. произтекли от употребата, невъзможността за употреба или резултатите от употребата на този Сайт, като това е независимо от съществуването или несъществуването на предупреждение спрямо fonax.bg за възможност да възникнат такива вреди. В случай, че в следствие на използването на този Сайт, или материали от него от ваша страна доведе до възникването на вреди, за които е необходим ремонт, сервизиране или поправка оборудване или информация, ВИЕ поемате цялата отговорност и всички разходи свързани с отстраняването на нанесените вреди.


Информация от потребителите

Fonax.bg не иска да получава конфиденциална или защитена информация от вас, чрез този Сайт. Всички материали, информация и други съобщения, излъчени или изпратени от този Сайт, ще се считат за неповерителни и непредставляващи предмет на права. Работата с личната информация, която Вие по желание можете да изпратите до fonax.bg, с цел получаването на продукти или услуги, предлагани от този сайт, е под закрилата нa Закона за защита на личните данни. Мобакс БГ ООД е регистриран администратор на лични данни в КЗЛД. Fonax.bg използва личната информация, с цел да установи по-добре вашите нужди и интереси и така да можем да ви предоставим услуги с по-добро качество. В някои случаи ние използваме изпратената от Вас информация, за да ви помогнем да заявите дадена поръчка или да изпълните дадена транзакция, да поддържаме контакт с вас, да ви информираме за наши продукти, услуги и оферти, да персонализираме промоционални оферти. С регистрирането си в сайта клиента дава съгласието си да получава информационни бюлетини от fonax.bg. Ние не продаваме и не отдаваме под наем, на лизинг или по какъвто и да е друг начин изпратената от Вас лична информация на трети лица.


Промяна на цени на стоки

fonax.bg има правото да променя цените по свое усмотрение, по всяко време, без да дължи предварително уведомяване на потребителите. Потребителят е длъжен да заплати цената която е била актуална по време на сключване на договора. При допуснати технически грешки в публикуването на сайта, fonax.bg има правото да откаже изпълнението на договора и не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя, освен да възстанови сумите платени от потребителя, ако има такива.

Всички артикули в fonax.bg, са с актуални онлайн продажни цени, в които не е включена цената за доставка. Fonax.bg не поема отговорност, при евентуално разминаване на онлайн цените на артикулите, с тези в другите фирмени магазини.


Права и задължения съгласно Закона за защита на потребителите

Съгласно ЗЗП fonax.bg е длъжен да Ви предоставя свободно следната информация:

- Името и адреса си: Мобакс БГ ООД, гр. Варна, ул. Цар Иван Срацимир 2А.

- Основните характеристики на стоките са изписани подробно в страницата за представяне на всеки продукт.

- Посочената цена е за цвета на стоката, изобразен на главната снимка. При желание за различен цвят може да има разлика в цената.

- Плащането на стоките е съобразено с чл.93 ал.1 на Закона за задълженията и договорите (ЗЗД), за което се получава съответния документ.


Отказ от стоката. Условия за връщане

Вие като потребители имате право да се откажете от поръчаните стоки в срок от 14 работни дни от получаване на стоката, в случай , че тя не е използвана, не е нарушавана цялостта на опаковката и е във вида, в който е получена и условията по чл.55 от ЗЗП. При констатация на дефектен продукт до 24 часа от получаването му и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката, ние се ангажираме той да бъде подменен с нов, съгласно гаранционните условия на съответната фирма производител или да възстановим заплатената от Вас стойност на стоката, съгласно чл.55 от ЗЗП, считано от датата, на която Вие като потребители сте упражнили правото си на отказ. След този срок или при нарушаване на търговския вид или опаковката на стоката, отремонтирането на стоката се поема от посочените в гаранционната карта сервизи. При упражняване правото си на отказ, транспортните и други разходи по получаване и връщане на стоката, са за сметка на потребителя.

При несъответствие на стоката с характеристиките посочени в страницата, доставчикът възстановява цялата платена от потребителя сума, включително и транспортните разходи платени от потребителя за придобиване на стоката съобразно чл. 59 ал.3 от ЗЗП и в срок от 14 работни дни от получаване на стоката и ненарушен търговски вид на стоката и опаковката.

При връщане на продукта, към него трябва да е приложена товарителницата от куриера и/или отпечатано системното съобщение за потвърждаване на поръчката.

Ако състоянието, в което ни връщате продукта не отговаря на посочените условия, fonax.bg си запазва правото да ви го върне обратно , като разходите за доставка ще са за ваша сметка, а сумата, с която сте го закупили, става невъзстановима.

Сумата за възстановяване за закупената стока се превежда на посочена от вас банкова сметка, след приемане на пратката от наша страна и след като се уверим в нейната цялост и оригинален търговски вид.

Ако искате да се възползвате от възможността да върнете дадена стока, моля първо да ни уведомите, като ни изпратите съобщение с номера на вашата поръчка и причината за връщане.

При получаване на пратката трябва да проверите съдържанието на пакета за съответствия на стоката със заявката.При нарушения във външния вид на стоката, възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера за протокол за увредена пратка.


Гаранционни условия

Гаранционните условия удостоверяват правото на гаранция за закупените от fonax.bg батерии за мобилни телефони и таблети. Същата е 6 месеца за всички физически и юридически лица.

Гаранцията е валидна само за територията на Република България. Срокът на гаранцията спира да тече през времето, необходимо за поправката на продукта. Гаранцията се ползва само от отбелязания собственик. За стока, доставена от куриер, условията на гаранцията се считат за приети, ако няма възражения, отправени в 14 дневен срок.

Гаранционната рекламация може да бъде предявена на адреса на Мобакс БГ ООД - гр. Варна, ул. Иван Срацимир 2. Разходите за куриер са за сметка на купувача. Гаранционното обслужване се извършва срещу предоставяне от страна на клиента на валидна оригинална гаранционна карта с нанесен сериен номер, надлежно попълнена, подписана и подпечатана от представител на fonax.bg и писмено подробно описание на проблема.

Задължение на клиента е при доставката, след покупка, на даден продукт да провери, дали е налице гаранционна карта в пратката и ако такава липсва, веднага, максимум до 2 часа, да информира fonax.bg на тел: 0899993331 или на е-мейл: info@fonax.bg


Условия, при които не се признава гаранцията:

Липса на гаранционна карта или невалидност на документите, а именно несъвпадение, нечетимост или липса на сериен номер на продукта, датата на покупката, данните на клиента и други свързани.

Нарушение на целостта, заличаване, изтриване, нечетимост или липса на етикета на производителя или гаранционните етикети на продукта.

Всички случаи на повреди, причинени от неправилна употреба, удар, неправилно съхранение, заливане с течност, опити за поправка от неупълномощени лица, зареждане с неоригинални зарядни устройства или други външни въздействия в противоречие с изискванията на производителя.

Fonax.bg препоръчва внимателно да прочетете Общите условия, преди да използвате нашата уеб страница. Използвайки fonax.bg се допуска, че приемате и сте съгласни с тези Общи условия. Ако не приемате тези условия, моля не използвайте fonax.bg.


Условия за поверителност

От 25 май 2018г. влиза в сила нов регламент за защита на личните данни (General Data Protection Regulation), приет от Европейския съюз. Регламентът има за цел да гарантира защитата на данните на физическите лица от всички държави членки на ЕС и да уеднакви регулациите за тяхната обработка.

В качеството си на администратор на лични данни по предоставяне на стоки за мобилни аксесоари, Мобакс БГ ООД отговаря на изискванията на новата регулация, като събира единствено данни на лицата дотолкова, доколкото са необходими за предоставянето на услугата, и ги пази отговорно и законосъобразно.

 

Информация относно Администратора на лични данни

1. Наименование "Мобакс БГ" ООД

2. ЕИК/БУЛСТАТ :202718115

3. Седалище и адрес на управление: гр. Варна, ул.Иван Срацимир 2А, офис 322

4. Данни за кореспонденция: . Варна, ул.Иван Срацимир 2А, офис 322

mail: info@mobax.bg

5. Телефон.: 0879500559

 

Информация относно компетентния надзорен орган

1. Наименование: Комисия за защита на личните данни

2. Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров”  2

3. Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров”  2

4. Телефон: 02 915 3 518

5. Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg

6. Уеб сайт: www.cpdp.bg

 

Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни

Чл. 1. (1) Мобакс БГ ООД събира и обработва Вашите лични данни във връзка с изпълнението на поръчки за мобилни аксесоари на основание чл. 6, ал. 1, Регламент (ЕС) 2016/679, и по-конкретно въз основа на следното:

• Изрично получено съгласие от Вас като клиент;

• Изпълнение на задълженията на Мобакс БГ ООД по договор с Вас;

• Спазване на законово задължение, което се прилага спрямо Мобакс БГ ООД;

• За целите на легитимния интерес на Мобакс БГ ООД.

(2) Мобакс БГ ООД е администратор на лични данни по отношение на Вашите данни като ползватели на нашите услуги. Спрямо личните данни, които Вие обработвате, използвайки нашите услуги, Мобакс БГ ООД действа в качеството си на обработващ лични данни.

 

Цели и принципи при събирането, обработването и съхраняването на Вашите лични данни

Чл. 2. (1) Мобакс БГ ООД събира и обработва личните данни, които Вие ни предоставяте във връзка с използването на нашите услуги и за сключване на договор с дружеството, както и за записване за участие в нашите събития, включително за следните цели:

• създаване на профил и осигуряване на пълна функционалност при предоставянето на услугите ни

• счетоводни цели;

• статистически цели;

• защита на информационната сигурност;

• обезпечаване на изпълнението на договора за предоставяне на съответната услуга;

• изпращане на информационни съобщения, съобщения за промени в услугата;

• подобряване и индивидуализиране на услугата чрез предлагане на подходящи за Вас оферти за подновяване, събития и други продукти и услуги, които могат да са от интерес за Вас;

 (2) Мобакс БГ ООД спазва следните принципи при обработката на Вашите лични данни:

• законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;

• ограничение на целите на обработване;

• съотносимост с целите на обработката и свеждане до минимум на събираните данни;

• точност и актуалност на данните;

• ограничение на съхранението с оглед постигане на целите;

 (3) При обработването и съхранението на личните данни, Мобакс БГ ООД може да обработва и съхранява личните данни с цел защита следните си легитимни интереси:

• изпълнение на задълженията си към Национална агенция по приходите, Министерство на вътрешните работи и други държавни и общински органи.

 

Какви видове лични данни събира, обработва и съхраняваме?

Чл. 3. (1) Мобакс БГ ООД извършва следните операции с личните данни за следните цели:

• Регистрация на потребител в уебсайта – целта на тази операция е създаване на профил, който да бъде свързан с използваната услуга и да управлявате поръчките си през създадения потребителски акаунт.

• Изпращане на информационни съобщения – целта на тази дейност е администриране на процеса по изпращане на съобщения до клиентите, които се отнасят до съобщаване за нови артикули в асортимента.

 (2) Мобакс БГ ООД обработва следните категории лични данни и информация за следните цели и на следните основания:

• Данни: Ваши индивидуализиращи данни (име и фамилия, електронна поща, държава, телефон, булстат, име на фирма)

• Цел, за която се събират данните: 1) Регистрация на потребител; 2) Осъществяване на връзка с потребителя и изпращане на информация към него, включително при изразено желание – за изпращане на бюлетини и ре?

Ние използваме бисквитки с цел да ви доставим най-добрите продукти и услуги. Прочети тук: Защита на данни.